Discuss
menu
search
person
Login
Register
search
edit
Ask a Question
Discuss
All Activity
Q&A
Questions
Hot!
Unanswered
Tags
Ask a Question
Recent questions tagged profit-and-loss
asked
Jan 10
by
anonymous
Selvi, Deepi and Dinesh invest in the ratio of 4 : 5: 6. The percentage of return on their investments are in the ratio of 7 : 6 : 5. Find the total earnings, If Deepi earns Rs. 350 more than Selvi:
Selvi, Deepi and Dinesh invest in the ratio of 4 : 5: 6. The percentage of return on their investments are in the ratio of 7 : 6 : 5. Find the total earnings, If Deepi earns Rs. 350 more than Selvi:
Last answer:
Selvi deepi dinesh
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
6
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A marked price of a Chair is Rs 480. The seller offered the discount of 25% and gain 50%. If no discount is allowed, find his gain percentage?
A marked price of a Chair is Rs 480. The seller offered the discount of 25% and gain 50%. If no discount is allowed, find his gain percentage?
Last answer:
MP= Rs. 480,discount= 25% SP= 480*75/100 = 360 CP= 360* 100/150= 240 Required %= (480-240)/240*100 = 100%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
5
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Rithick wants to buy a computer. He bought a computer listed at Rs 6000 with discount 30% offer on the list price. What additional amount must be offered to rithick to bring the net price to Rs3950?
Rithick wants to buy a computer. He bought a computer listed at Rs 6000 with discount 30% offer on the list price. What additional amount must be offered to rithick to bring the net price to Rs3950?
Last answer:
Mp= 6000 Sp= 6000*70/100 =4200 net amount=3950 required % = (4200-3950)/4200*100 =250/42=>5.95%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Kumaran stores offered 60% discount on the marked price and there is a loss of 30%. If it is sold the MP, find the profit percentage?
Kumaran stores offered 60% discount on the marked price and there is a loss of 30%. If it is sold the MP, find the profit percentage?
Last answer:
MP= Rs X Sp= 40/100*x= 2x/5 CP= 2x/5*100/70=4x/7 Profit when sold at MP= x-4x/7 =3x/7 Profit% = (3x/7)/(4x/7)*100=75%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Helen went to a mall and then she bought earings at Rs 120 per dozen. The selling price of hundred earings so as to gain 30% will be(in Rs)?
Helen went to a mall and then she bought earings at Rs 120 per dozen. The selling price of hundred earings so as to gain 30% will be(in Rs)?
Last answer:
12 earings cost= 120per dozen 1 earing cost= 120/12 = Rs. 10 sp CP of 100 earings = 100* 10 = Rs 1000 so SP= Rs x from question, SP-CP/CP* 100 =profit % (x-1000)/1000*100= 30 300=x-1000 x=Rs1300
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Rahim is dealer of magnetic components. He imports the components from Russia. Rahim sells a radio valve at profit of 20%. If he bought it at 20% less and sold it for Rs 5 less than the previous selling price, he would have gained 25%. Find the cost price?
Rahim is dealer of magnetic components. He imports the components from Russia. Rahim sells a radio valve at profit of 20%. If he bought it at 20% less and sold it for Rs 5 less than the previous selling price, he would have gained 25%. Find the cost price?
Last answer:
let CP= Rs 100 then SP= 120 New CP= Rs. 80 then New SP=80* 125/ 100 = 100 from question, Rs 120- Rs 100= Rs 20 is equivalent to Rs 5 Rs 100 is equivalent to Rs 25 CP = Rs 25
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Femina is the famous magazine in India. In that company there is a profit of Rs 150. If 2/3 part of n magazine is sold at 60% profit, 1/4 part at 32% profit and remaining part at 24% profit and the find the cost price of the magazine?
Femina is the famous magazine in India. In that company there is a profit of Rs 150. If 2/3 part of n magazine is sold at 60% profit, 1/4 part at 32% profit and remaining part at 24% profit and the find the cost price of the magazine?
Last answer:
S1= 2/3 P1=60% S2=1/4, P2= 32% S3=1-[2/3 +1/4] =1/12, P3=24% total profit = Rs 150 CP of an entire magazine = (total profit *100)/( S1*P1+S2*P2+S3*P3) CP of an entire magazine = (150*100)/(2/3*60+1/4*32+1/12*24) =15000/(40+8+2) =15000/50 =RS.300
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
The ratio of the cost price of product A to that of B is 5:7. product A was sold at a profit of 80% and product B was sold at a profit of 20%. If the total profit earned after selling both the (products A and B is Rs 296) what is the difference between the cost prices of product A and B?
The ratio of the cost price of product A to that of B is 5:7. product A was sold at a profit of 80% and product B was sold at a profit of 20%. If the total profit earned after selling both the (products A and B is Rs 296) what is the difference between the cost prices of product A and B?
Last answer:
CP of product A= 5X CP of product B=7x Total price = (5x*0.8)+(7x*0.2) =296 4X+1.4X=296 5.4X=296 x=54.81=55(approx.) difference of the CP= 7x-5x=2x=2*55 = Rs. 110
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A seller buys three types of apples at Rs 150, Rs 120, and Rs 110 per kg. He mixes them in the ratio of 5:6:7 by weight and sells them at a profit of 50%. At what price per kilogram does he sell the apples?
A seller buys three types of apples at Rs 150, Rs 120, and Rs 110 per kg. He mixes them in the ratio of 5:6:7 by weight and sells them at a profit of 50%. At what price per kilogram does he sell the apples?
Last answer:
suppose the seller purchases 5kg , 6kg 7 kg apples. then the price of the total apple (5*150)+(6*120)+(7*110)=750+720+770=2240 as the total apples weights 18kg and the dealer makes a profit of 50% the selling price of apples per kg= 1.5* 2240/ 18 = 3360/18=Rs. 186.66
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
If novels bought at prices ranging from Rs 300 to Rs 470 are sold at prices ranging from Rs 400 to Rs 520, what is the greatest possible profit that might be made in selling 12 books?
If novels bought at prices ranging from Rs 300 to Rs 470 are sold at prices ranging from Rs 400 to Rs 520, what is the greatest possible profit that might be made in selling 12 books?
Last answer:
least cost price= 300*12 =3600 greatest sold price= 520 *12= 6240 profit required= 6240-3600=Rs 2640
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A Barbie doll is available at Ratna stores in salem at 20% discount and the same is available at only 18% discount at Royal stores in attur. Deepika has just sufficient amount of Rs 800 to purchase it at Ratna stores in salem. What is the amount that deepika has less than required amount to purchase it at Royal stores in attur?
A Barbie doll is available at Ratna stores in salem at 20% discount and the same is available at only 18% discount at Royal stores in attur. Deepika has just sufficient amount of Rs 800 to purchase it at Ratna stores in salem. What is the amount that deepika has less than required amount to purchase it at Royal stores in attur?
Last answer:
80%= 800 100%= 1000 when discount 18%,then, SP= 1000-180=820 required difference= 820-800 = Rs. 20
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
5
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
P and Q both are dealers of cars. The price of a car is Rs 56,000. P gives a discount of 10% on whole, while Q gives a discount of 12% on the first Rs 40,000 and 8% 0n the rest Rs 16000. What is the difference between their selling prices?
P and Q both are dealers of cars. The price of a car is Rs 56,000. P gives a discount of 10% on whole, while Q gives a discount of 12% on the first Rs 40,000 and 8% 0n the rest Rs 16000. What is the difference between their selling prices?
Last answer:
discount offer by by P= 10 % of 56000 = Rs. 5600 total discount offer by Q= 12% of 40,000+8% of 16000 =4800+1280=Rs. 6080 required difference= 6080-5600= Rs.480
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
30
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
The profit percentage of banu and renu is same on selling the articles at Rs 900 each but banu calculates his profit in the selling price while renu calculates it correctly on the cost price which is equal to 10%. What is the difference in their profits?
The profit percentage of banu and renu is same on selling the articles at Rs 900 each but banu calculates his profit in the selling price while renu calculates it correctly on the cost price which is equal to 10%. What is the difference in their profits?
Last answer:
when profit calculate on SP the profit = 10% of 900 = 90 when profit calculate on CP(x) = x+X/10 = 900 11X=9000 X=818.18 profit= 81.82 required diffference= 90-81.82 = Rs 8.18
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
5
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A seller mixes 30% water to milk and then he sells the whole mixture at the price of milk. If the cost price of water be 50% of the cost price of milk, what is the net profit percentage?
A seller mixes 30% water to milk and then he sells the whole mixture at the price of milk. If the cost price of water be 50% of the cost price of milk, what is the net profit percentage?
Last answer:
Let CP of 1litre of milk = Rs.200 & CP of 1litre of water = Rs. 100 CP of solution=140+30=170 Sp of 1litre solution= 200 Profit%= (200-170)*100/170 = 17.64%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Sasi is a badham merchant in kerala. He has badham in sealed wooden boxes of 15kg each. The price of the badham increases by Rs.30 per kg for every year, but at the same time, 10% of the badham are eaten by rodents every year. If the price of a 1 kg of fresh badham is Rs.240, what is the change in his profits if he sells a sealed box after one year of storage, rather than selling it fresh ?( In Rs.)
Sasi is a badham merchant in kerala. He has badham in sealed wooden boxes of 15kg each. The price of the badham increases by Rs.30 per kg for every year, but at the same time, 10% of the badham are eaten by rodents every year. If the price of a 1 kg of fresh badham is Rs.240, what is the change in his profits if he sells a sealed box after one year of storage, rather than selling it fresh ?( In Rs.)
Last answer:
Price of 1kg fresh batham= Rs.240 Therefore, price of 15kg = Rs.15*240= 3600 10% of 15kg which eaten by rodents = 10 x 15/100 = 1.5kg. So, End of Year he had 15kg - 1.5kg = 13.5kg So, ... box with badham for Rs.3600 and sell that for Rs. 3645 So, profit = 3645-3600= Rs.45 more money he get.
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A dealer allows a discount of 40 % on the marked price to the retailer. The retailer sells at 10% below the marked price. If the customer pays Rs.38 for an article, what profit is made by the retailer on it?
A dealer allows a discount of 40 % on the marked price to the retailer. The retailer sells at 10% below the marked price. If the customer pays Rs.38 for an article, what profit is made by the retailer on it?
Last answer:
Let dealer marked price = 100%, Retailer's C.P = 60% And the retailer sells at 10% less than the marked price =>S.P = 90% If S.P of 90% of the retailer costs Rs.38 to customer, So its C.P of 60% will cost 60*38/90 = 25 Profit made by the retailer = 38-25 = Rs.13
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Every year before the Diwali festival, the kumaran stores increases the price of the product by 48% and then introduce two successive discount of 12% and 13% respectively. What is percentage loss and percentage gain ?
Every year before the Diwali festival, the kumaran stores increases the price of the product by 48% and then introduce two successive discount of 12% and 13% respectively. What is percentage loss and percentage gain ?
Last answer:
Let CP = 100, 48 % increase =>SP = 148 12 % discount in SP => ((148 x 12)/100) = 17.76 So 1st SP = (148 – 17.76) = 130.24 13 % discount in 1st SP ((130.24x13)/100) = 16.93 2nd SP = 130.24-16.93= 113.31 So finally CP = 100, SP = 113.31 => gain = 13.31%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
2
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Mani went to purchase a mi mobile handset, the shopkeeper told him to pay 25% tax if he asked the bill. Mani manages to get the discount of 10% on the actual saleprice of the mobile and he paid the shopkeeper Rs.3275 without tax. Besides he manages to avoid to pay 25% tax on the already discounted price, what is the amount of discount that he has gotten?
Mani went to purchase a mi mobile handset, the shopkeeper told him to pay 25% tax if he asked the bill. Mani manages to get the discount of 10% on the actual saleprice of the mobile and he paid the shopkeeper Rs.3275 without tax. Besides he manages to avoid to pay 25% tax on the already discounted price, what is the amount of discount that he has gotten?
Last answer:
CP = 100, SP (with tax) =125 New SP = 100 - 10 = 90 Effective discount = 125-90 = 35 So, at SP of 90 ----> discount = 35 and at SP of 3275-----> discount = 35/90*3275= Rs 1274(approx.)
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Preethi bought 240 reams of brown sheet at Rs 200 per ream and the expenditure on transport Was Rs 960. she had to pay an octroi duty of 1Rs per ream and the labour charges were Rs 120. What should she charge per ream to gain 80%(in Rs)?
Preethi bought 240 reams of brown sheet at Rs 200 per ream and the expenditure on transport Was Rs 960. she had to pay an octroi duty of 1Rs per ream and the labour charges were Rs 120. What should she charge per ream to gain 80%(in Rs)?
Last answer:
Total CP= Rs(240*200)=Rs. 48000 Total expenditure=(960+1*240+120)= Rs. 1320 totalCp= 48000+1320=Rs. 49320 gain= 80% sp of 240reams = 49320*180/100 = Rs.88776 Sp per ream= 88776/240= Rs 369.9
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Ananya invest in two schemes, in one scheme she get 15% profit and in other scheme he get 30% profit, what is his total profit if he invest in the ratio of 2:3 respectively.
Ananya invest in two schemes, in one scheme she get 15% profit and in other scheme he get 30% profit, what is his total profit if he invest in the ratio of 2:3 respectively.
Last answer:
Total profit = (2/5*15)+(3/5*30) =30/5+90/5 =6+18 =>24%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Wipro is the leading IT company then the profit earned by same organization is distributed among HR and officers in the ratio of 13:7 respectively. If the number of HR is 104 and the number of officers is 156 and the amount received by HR is Rs 6000. What was the total amount of profit earned (in lakhs )?
Wipro is the leading IT company then the profit earned by same organization is distributed among HR and officers in the ratio of 13:7 respectively. If the number of HR is 104 and the number of officers is 156 and the amount received by HR is Rs 6000. What was the total amount of profit earned (in lakhs )?
Last answer:
Total amount distributed among 104 HR’s= Rs. 104*6000 =Rs. 624000 Let the amount distributed to 156 officers be x Then 624000/x = 13/ 7 Then x = Rs, 336000 The total profit = Rs. 624000+336000= Rs. 9.6lakhs
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Preethi owns lenova mobile in a showroom. she labelled the price of mobile to earn a profit of 20% on the cost price. she sold the mobile by offering a discount of 10% on the labelled price. What is the actual percent profit earned?
Preethi owns lenova mobile in a showroom. she labelled the price of mobile to earn a profit of 20% on the cost price. she sold the mobile by offering a discount of 10% on the labelled price. What is the actual percent profit earned?
Last answer:
Let the CP of mobile= Rs 100 Then the labeled price= Rs.120 SP= Rs. 120-10%of 120 = RS120-12= Rs 108 Gain= Rs 108- Rs 100 = Rs 8 Gain%= 8/100*100=8%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Usha purchased 10 fans for Rs 1000 each. She spent Rs 4000 on the maintenance of all fans. She sold five of them for Rs 1500 each and the remaining for 1100 each. Then the total gain or loss % is?
Usha purchased 10 fans for Rs 1000 each. She spent Rs 4000 on the maintenance of all fans. She sold five of them for Rs 1500 each and the remaining for 1100 each. Then the total gain or loss % is?
Last answer:
Total actual CP = Rs. (1000*10+4000)=Rs. 14000 Total Sp = Rs.(5* 1500+5*1100) =Rs. 13000 Loss= cp-sp=1000 Loss %= (1000/14000)*100 = 7.14%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Harshith is a successful milk vector in salem. He sold half of the milk at 40% profit, half of the remaining milk at 40% loss and he rest was sold at his cost price. In the total transaction, his gain or loss will be
Harshith is a successful milk vector in salem. He sold half of the milk at 40% profit, half of the remaining milk at 40% loss and he rest was sold at his cost price. In the total transaction, his gain or loss will be
Last answer:
total CP= Rs 100 total SP=[ 140/2+ 60/4+100/4] = 280+60+100/4 =440/4 =110 Gain=sp-cp=110-100=10 Gain% = 10/100*100=10%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
5
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Hytech electronics is in recession. Find the marked price is what percentage of cost price, if there may be a profit of 10% after allowing a commission of 5% to middle man?
Hytech electronics is in recession. Find the marked price is what percentage of cost price, if there may be a profit of 10% after allowing a commission of 5% to middle man?
Last answer:
Let the CP= Rs.100 Then, SP=Rs.110 MP=Rs. x Then, 95% of x= Rs 110 x= 110*100/95 = 115.7%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
In a certain occupation, the profit is 110% of the cost. If the cost increases by 13% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
In a certain occupation, the profit is 110% of the cost. If the cost increases by 13% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
Last answer:
Let Cp= RS.100 Profit= Rs 110 Sp= Rs 210 New Cp= 113%0f Rs.100=Rs. 113 New SP= Rs. 210 Profit= Rs. (210-113)= Rs. 97 Required %= 97/210*100=46%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A merchant marked his goods at 16% above the cost price. He sold half of the stock at the marked price, one quarter at a discount of 16% on the marked price and the rest at a discount of 32% on the marked price. His total gain is,
A merchant marked his goods at 16% above the cost price. He sold half of the stock at the marked price, one quarter at a discount of 16% on the marked price and the rest at a discount of 32% on the marked price. His total gain is,
Last answer:
Let cost price whole stock = Rs.100 then marked price of whole stock=Rs.116 Marked price of half stock=Rs.58 marked price of onefourth stock=Rs.29 Total selling price=Rs[58+(84% of 29)+(68% of 29)] =Rs[58+24.36+19.72] =Rs.102.08 Hence gain %=(102.08-100)%=2.08%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
3
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
On selling a fan at 8% loss and an iron box at 18% gain, a man gains rs.346.If he sells the fan at 7% gain and the iron box at 15% gain, then he gains rs.450. The actual price of the iron box is approximately?
On selling a fan at 8% loss and an iron box at 18% gain, a man gains rs.346.If he sells the fan at 7% gain and the iron box at 15% gain, then he gains rs.450. The actual price of the iron box is approximately?
Last answer:
Let the cost price of the fan be Rs X and Cost of the iron box beRs Y Then 18%Y – 8% X=346 ; That is 18Y-8X=34600 1 And 15%Y+8% X=450 ; that is 15Y+8X=450002 Solving 1 and 2 we get X=1102.275 Y=2412.12 therefore cost of ironbox is = 2412(approx.)
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
4
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A taxi driver makes a profit of 25% on every trip when he carries 4 passengers and the price of petrol is Rs. 35 a litre. Find the approximate % profit for the same journey if he goes for 5 passengers per trip and the price of petrol reduces to Rs. 28 litres?
A taxi driver makes a profit of 25% on every trip when he carries 4 passengers and the price of petrol is Rs. 35 a litre. Find the approximate % profit for the same journey if he goes for 5 passengers per trip and the price of petrol reduces to Rs. 28 litres?
Last answer:
When 4 passengers income was 4x Expense= Rs.35. Profit =25% of 35+35= Rs.43.75 That means his earning is Rs.44.775.so that per passenger fare must be Rs.10.93 When 5 passengers earning = 10.99x5=Rs.54.68 Expense =Rs.28 Profit = 95.28 % approx.
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
8
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Kabi buys wheat at Rs. 15/kg and puts a price tag on it so as to earn a profit of 10%. However, his faulty balance shows 1000 gm when it is actually 900 gm. What is his actual gain percentage?
Kabi buys wheat at Rs. 15/kg and puts a price tag on it so as to earn a profit of 10%. However, his faulty balance shows 1000 gm when it is actually 900 gm. What is his actual gain percentage?
Last answer:
CP of 1000gm = Rs. 15 SP of 900gm = Rs. 16.5 SP of 1000gm =16.5x1000/900 = Rs. 18 Now take 1000gm as reference to calculate profit. Profit=SP-CP=18-15=Rs. 3 Profit % = 3x100/15 = 20%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
8
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
The market price of a novel was 50% more than its cost price. Vadi was going to sell it at market price to a customer, but he showed vadi some defects in the novel, due to which vadi gave him a discount of 33%.Next day he came again and showed vadi some more defects, hence he gave him another discount that was equal to 14.5% of the cost price. What was the approximate profit/loss to vadi?
The market price of a novel was 50% more than its cost price. Vadi was going to sell it at market price to a customer, but he showed vadi some defects in the novel, due to which vadi gave him a discount of 33%.Next day he came again and showed vadi some more defects, hence he gave him another discount that was equal to 14.5% of the cost price. What was the approximate profit/loss to vadi?
Last answer:
Let the cost price be Rs. 100 Then, market price is Rs. 150 Now, the first discount is of 33% Rs.150 =Rs. 50 Hence, its selling price = 150 - 50 = Rs. 100 since vadi's ... further discount will be equal to loss % The next discount of 14.5% will be the loss percentage to vadi
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
21
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Aruna silks has announced 50% discount on prices of fancy sarees at the time of sale. If a purchase needs to have a discount of Rs 960, then how many sarees, each costing Rs 640 should be purchase?
Aruna silks has announced 50% discount on prices of fancy sarees at the time of sale. If a purchase needs to have a discount of Rs 960, then how many sarees, each costing Rs 640 should be purchase?
Last answer:
The cost of discount on a saree= 50/ 100*640= 320 Number of sarees for taking the discount of Rs.960 =>960/320 =>3 sarees
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
11
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A sells a gold ring to B for Rs 90,000 losing 20% in the transaction. B sells it to C at a price which would have given a profit of 20% to A. By what percent does B gain?
A sells a gold ring to B for Rs 90,000 losing 20% in the transaction. B sells it to C at a price which would have given a profit of 20% to A. By what percent does B gain?
Last answer:
A sells to B at 20% loss So CP=90000*100/80=112500 20%profit to A= 112500*120/100=135000 Total gain= (135000-90000)=45000 Gain%= 45000/90000*100=50%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
9
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A vendor sells a radio at Rs. 1680 at a gain of 40% and another for Rs. 1920 at the loss of 8%. Find his total gain percent
A vendor sells a radio at Rs. 1680 at a gain of 40% and another for Rs. 1920 at the loss of 8%. Find his total gain percent
Last answer:
So, C.P. of 1st radio= (100/140∗1680)=1200 C.P. of 2nd radio= (100/92∗1920)=2086.95 Total C.P. = 3286.95 Total S.P. = 3600 Gain = 3600 – 3286.95 = 313.05 Gain% = 9.5%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
26
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A substance is purchased for Rs. 300. If one fourth of the substance is sold at a loss of 10% and the remaining at a gain of 5%, Find out the overall gain or loss percentage.
A substance is purchased for Rs. 300. If one fourth of the substance is sold at a loss of 10% and the remaining at a gain of 5%, Find out the overall gain or loss percentage.
Last answer:
Price Received by selling one fourth of the substance at a loss of 10% = (1/4) * 300 * (90/100) = Rs. 67.5 Price Received by remaining substance at a gain of 5% = (3/4) * 300 * (105/100) = Rs.236. ... 75 Profit = 303.75 - 300 = 3.75 Profit%=(Gain/Cost∗100)% =(3.75/300∗100)% =1.25%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
10
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Ganesh purchased a bed and a washing machine for Rs 40,000. Later , he sold the bed at 40% profit and the washing machine at 20% loss. Thus, he gained 4% in the whole transaction. Find cost price of the bed?
Ganesh purchased a bed and a washing machine for Rs 40,000. Later , he sold the bed at 40% profit and the washing machine at 20% loss. Thus, he gained 4% in the whole transaction. Find cost price of the bed?
Last answer:
CP of bed=x x*40/100-(40,000-x)*20/100=40,000*4/100 40x-(800000-20x)=160000 60x-800000=160000 60x=960000 X=Rs16000
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
8
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Terms of percentage loss, which of the following is the best transaction?
Terms of percentage loss, which of the following is the best transaction?
Last answer:
%loss= loss/CP*100 A. Cp= Rs 15, loss= Rs 3 %loss=3/15*100=20% B. CP=Rs18, loss=Rs4 %loss=4/18*100=22.2% C. CP=Rs 14, loss= Rs 3 %loss=Rs3/14*100=21.4% D.CP=Rs 30,loss=Rs 5 %loss=5/30*100=16.6% Option D is the best transaction
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
7
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Rita bought a computer with a discount of 10% on its marked price. she sold it at a price 25% more than the price at which she bought it. The new SP is how much percentage more than marked price?
Rita bought a computer with a discount of 10% on its marked price. she sold it at a price 25% more than the price at which she bought it. The new SP is how much percentage more than marked price?
Last answer:
Mp=Rs x Sp=Rs 90/100*x=9x/10 Sp=9x/10*125/100=9x/8 Required %= (9x/8-x)/x *100 = 12.5%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
12
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Kumar buys a car marked price at Rs 500000 with 35% and 30% off. He spends Rs 75000 for maintenance sell it for Rs 500000 What is the gain or loss percentage?
Kumar buys a car marked price at Rs 500000 with 35% and 30% off. He spends Rs 75000 for maintenance sell it for Rs 500000 What is the gain or loss percentage?
Last answer:
Total CP= (65%0f 70%of 500000)+75000 =0.65*0.7*500000+75000 CP=Rs 302500 SP=Rs5,00,000 gain%=(500000-302500)/302500*100 =65.28%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
15
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Find the single discount equivalent to a series discount of 40%, 20% and 10%
Find the single discount equivalent to a series discount of 40%, 20% and 10%
Last answer:
Let marked price be Rs 100 Then net selling price = 90% of 80% of 60% of Rs 100 = 90/100 *80/100 *60/100 *100 = 90*80*60/10000 = Rs 43.2 Required discount = (100 – 43.2) % = 56.8%.
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
10
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Varshini sold one – fourth of her books at a gain of 10% and the remaining at cost price. Find the gain earned by her in the whole transaction.
Varshini sold one – fourth of her books at a gain of 10% and the remaining at cost price. Find the gain earned by her in the whole transaction.
Last answer:
Let cost price of whole be Rs x Cost price of 1 / 4 th =Rs x/4 Cost price of 3 / 4 th = Rs 3x/4 Total selling price = Rs [(110% of x/4)+3x/4)] = Rs [(110/100 * x/4) + 3x/4] = Rs [11x/40 + 3x/4 ... 41x/40 Gain = Rs 41x/40 - x = x/40 Gain % = x/40 * 100 *1/x = 100/40 Gain % = 2.5%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
12
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
The price of a necklace, passing through a 3 persons, rises on the whole by 32.5%. If the 1st and the 2nd sellers earned 10% and 12.5% profit respectively. Find the percentage profit earned by the 3rd seller.
The price of a necklace, passing through a 3 persons, rises on the whole by 32.5%. If the 1st and the 2nd sellers earned 10% and 12.5% profit respectively. Find the percentage profit earned by the 3rd seller.
Last answer:
Let the original price of the necklace be Rs x and Let the profit earned by the 3rd seller be P% Then (100+P)% of 112.5% of 110% of x = 132.5% of x (100+P/100)*(112.5/100)*(x) = 132.5/100 ... /12375 100+P = 107.07 P= 107.07 - 100 = 7.07% The percentage profit earned by the 3rd seller = 7%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
11
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A shopkeeper sells speaker at the rate of Rs 914each and earns the commission of 4%. He also sells phones at the rate of Rs 160each and earns a commission of 20%. How much amount of commission will he earn in two weeks if he sells 20 speaker and 12phones per day?
A shopkeeper sells speaker at the rate of Rs 914each and earns the commission of 4%. He also sells phones at the rate of Rs 160each and earns a commission of 20%. How much amount of commission will he earn in two weeks if he sells 20 speaker and 12phones per day?
Last answer:
Sp of modem=Rs 914 Commission of one speaker =4*914/100 Commission of 20 speakers = 4*914*20/100=Rs 731.2 Commission of one phone = 20*160/100 Commission of 12 phones = 20*160*12/100=384 Total ... 384) = 1115.2 The amount of commission will he earn in 2 weeks = 1115.2*14= Rs 15,612.8
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
10
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
What is the highest % discount(approximately) that a trader can offer on his marked price, so that he ends up selling at no profit or loss, if he initially marked his goods up by 60%?
What is the highest % discount(approximately) that a trader can offer on his marked price, so that he ends up selling at no profit or loss, if he initially marked his goods up by 60%?
Last answer:
Let CP= Rs 100 MP= Rs100+60=160 Discount= x% then, 160*[100-x/100] =100 100-x=100*100/160 x=37.5%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
11
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
In order that there may be a profit of 15% after allowing a discount of 10% on the marked price, The marked price of an book has to be increased by %?
In order that there may be a profit of 15% after allowing a discount of 10% on the marked price, The marked price of an book has to be increased by %?
Last answer:
Mp= Rs x Sp= 90x/100= 9x/10 Mp= 9x/10*100/115=18x/23 Mp has increased by (x-18x/23)/(18x/23)*100 =27.7%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
10
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Anamika purchased 60 tablets at a price of Rs.60 per tablet. she sold 15 tablets at profit of Rs.6per tablet and 38 tablets at a profit of Rs. 7per tablet. The remaining tablets were sold at a loss of Rs. 4 per tablet. What is the average profit percentage per tablets?
Anamika purchased 60 tablets at a price of Rs.60 per tablet. she sold 15 tablets at profit of Rs.6per tablet and 38 tablets at a profit of Rs. 7per tablet. The remaining tablets were sold at a loss of Rs. 4 per tablet. What is the average profit percentage per tablets?
Last answer:
Total CP= 60*60=3600 Total Sp= [(15*60+15*6)+(38*60+38*7)+(7*60-7*4)] = 990+2546+392=3928 Average profit = 3928-3600/60 =328/60 =>5.46%
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
14
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Fresh grapes contains 80% of water by weight, where as dry grapes contains 50% of water by weight. Yamini buys 100kg of fresh grapes for a total price of Rs. 300. At what price should she sell the dry grapes (fresh grapes are dried up) to earn 80%profit?
Fresh grapes contains 80% of water by weight, where as dry grapes contains 50% of water by weight. Yamini buys 100kg of fresh grapes for a total price of Rs. 300. At what price should she sell the dry grapes (fresh grapes are dried up) to earn 80%profit?
Last answer:
In fresh grapes ratio of water to grapes is 80:20= 4:1 In dry grapes ratio is = 50:50 =1:1 Weight of grapes is = 100*[1/5]= 20kg Weight of dry grapes = 20*2 =40 kg Required amount is = 300*100[180/100]/40 = Rs. 1350
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
8
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
An product is sold at a loss of 10%. Had it been sold for Rs. 9 more, there would have been a gain of 12 1/2% on it. The cost price of the product is
An product is sold at a loss of 10%. Had it been sold for Rs. 9 more, there would have been a gain of 12 1/2% on it. The cost price of the product is
Last answer:
Let the cost price of the product = Rs. x S.P. at 10% loss = x×90/100= Rs. 9x/10 S.P. at 12 1/2 % gain x × (100+12 1/2)/100 = Rs. 225x/200 9x/10 + 9 = 225x/200 180x + 1800 = 225x x = Rs. 40
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
9
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
A salesman sold an book at a loss of 25%. If the selling price had been increased by Rs. 150, there would have been a gain of 15%. The cost price of the book was:
A salesman sold an book at a loss of 25%. If the selling price had been increased by Rs. 150, there would have been a gain of 15%. The cost price of the book was:
Last answer:
Let the C.P. of book be Rs. x. 115% of x - 75% of x = Rx. 150 40% of x = Rx. 150 x = Rs. (150×100)/40 x= Rs. 375
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
10
views
1
answer
asked
Jan 10
by
anonymous
Bharani sells a novel at a gain of 40%. if he had bought it at 20% less and sold it for Rs. 70 more which equals to 350% of CP. The CP of the novel is
Bharani sells a novel at a gain of 40%. if he had bought it at 20% less and sold it for Rs. 70 more which equals to 350% of CP. The CP of the novel is
Last answer:
Let CP= x SP= 140x/100 = 14x/10 CP= 80% 0f x= 8x/10 then, SP =14x/10+70 14x/10 + 70= 350%of 8x/10 14x/10+70=350/100*8x/10=28x/10 70=28x/10-14x/10 70=14x/10 X=700/14 X=50
profit-and-loss
thumb_up_alt
0
like
thumb_down_alt
0
dislike
15
views
1
answer
Page:
1
2
next »
Install Now
...